Κατά την κύηση

Ομάδα προετοιμασίας για τον τοκετό, την λοχεία και τον θηλασμό

Κατά την διάρκεια της κύησης είναι πολλά τα ερωτήματα που απασχολούν την γυναίκα/ζευγάρι σχετικά με τον τοκετό, την λοχεία, την φροντίδα του νεογνού και τον θηλασμό. Η πληροφόρηση από μία εκπαιδευμένη κι έμπειρη μαία και ειδικά στο πλαίσιο ομάδας, έχει σημαντικά οφέλη καθώς προσφέρει γνώσεις, πίστη, στήριξη, ενδυνάμωση, μείωση του άγχους κι αίσθημα ασφάλειας. Έρευνες συσχετίζουν την συμμετοχή σε ομάδες προετοιμασίας με ενίσχυση της ικανότητας της γυναίκας να γεννήσει, με μεγαλύτερα ποσοστά φυσιολογικού τοκετού, μεγαλύτερη χρήση τεχνικών αναπνοής και χαλάρωσης, μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στην έναρξη του θηλασμού. Επιπλέον, η σωματική προετοιμασία, με ήπιες ασκήσεις ειδικά προσαρμοσμένες στην κύηση, βοηθά τις γυναίκες να έχουν καλύτερη ευθυγράμμιση, τόνωση κι ανακούφιση.


Συμβουλευτική – Υποστηρικτική Ομάδα Εγκύων

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης εκτός από την ενημέρωση και πληροφόρηση που χρειάζεται για τα θέματα της κύησης, του τοκετού, της λοχείας και του θηλασμού είναι πολύ σημαντική και η υποστήριξη των γυναικών σε συναισθηματικό επίπεδο. Οι εγκυμονούσες εκφράζουν συνήθως άγχος για την υγεία του εμβρύου, την ικανότητά τους να γίνουν μητέρες, τις απασχολεί περισσότερο η σχέση με την μητέρα τους ενώ όσο προχωρά η εγκυμοσύνη τα συναισθήματα άγχους και φόβου εστιάζουν στον επερχόμενο τοκετό. Το πλαίσιο της ομάδας προσφέρει ανακούφιση, υποστήριξη και συμβουλευτική.


Ομάδα «Τοκετός: Επιθυμίες – Συναισθήματα»

Καθώς προχωρά η κύηση και ειδικά στο τελευταίο 3 μηνο, οι σκέψεις και τα συναισθήματα για τον επερχόμενο τοκετό είναι πιο έντονα. Συναισθήματα χαράς συνυπάρχουν με συναισθήματα άγχους και φόβου για τον τοκετό, τον πόνο, την ικανότητα να γεννήσω, την αγωνία αν θα αντέξω.

Σε αυτήν την συνάντηση συζητάμε: Τελικά τι σημαίνει ο τοκετός για κάθε γυναίκα; Ποια είναι τα ακούσματα που έχει για τον τοκετό; Τι περιμένει από τον εαυτό της, το παιδί της και τους ανθρώπους που θα είναι κοντά της; Ποιές είναι οι επιθυμίες της; Κι αν τελικά εξελιχθεί διαφορετικά ο τοκετός; Είναι μια συνάντηση με κεντρικό άξονα τον επερχόμενο τοκετό.

Η συνάντηση αφορά μόνο τις εγκύους, ώστε να έχουν τον χώρο και τον χρόνο να εκφραστούν πιο ανοιχτά κι ελεύθερα.


Εξωσωματική γονιμοποίηση: Ποιές οι επιλογές μου για τον τοκετό;

Είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό των γυναικών που γεννούν με καισαρική τομή, λόγω σύλληψης με εξωσωματική γονιμοποίηση. Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη αυτή η επιλογή. Ωστόσο, η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν πρέπει να συνδέεται απόλυτα με την καισαρική τομή, καθώς η κάθε γυναίκα είναι μοναδική κι έχει τις δικές της επιθυμίες και το προσωπικό της ιστορικό.

Σε αυτήν την συνάντηση συζητάμε τις επιλογές της κάθε γυναίκας, ώστε να μπορέσει να λάβει γνώση, ενδυνάμωση και να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πλάνο του τοκετού της.

Επιπλέον υπηρεσίες