Βιογραφικό

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κύρου Μαίρη, MSc

Μαία – Φυσικός Τοκετός
Πιστοποιημένη Σύμβουλος στον Μητρικό Θηλασμό (Πα.Δ.Α.)
Συντονισμός - Συμβουλευτική Ομάδων Εγκύων και Λεχωίδων
Διεθνώς Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ (Ι.Α.Ι.Μ.)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Μαιευτικής Αθηνών (ΑΤΕΙ Μαιευτικής, 1998 – 2002). Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, τα βήματά μου με έφεραν στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», όπου ξεκίνησα εθελοντική εργασία ως μαία στο Ξενώνα Προστασίας Εγκύων και Λεχωίδων. Η δραστηριότητά μου σε αυτόν τον χώρο και η προσωπική επαφή που είχα με τις εγκύους και λεχώνες του ξενώνα, έκαναν ξεκάθαρο τον δρόμο που ήθελα να ακολουθήσω.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαία – Φυσικός Τοκετός

Από το 2006 απασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Πιστεύοντας ότι ο τοκετός είναι μια φυσική διαδικασία που απαιτεί σεβασμό, υπομονή και γνώση κι επιθυμώντας να υποστηρίξω τις γυναίκες που επιλέγουν Φυσικό Τοκετό, ξεκίνησα το 2007 την συνεργασία μου με το σωματείο για την προώθηση του Φυσικού Τοκετού «Ευτοκία», με το οποίο συνεργάζομαι έως και σήμερα. Κατά την διάρκεια αυτής της συνεργασίας, απέκτησα εμπειρία στον φυσικό τοκετό, στον τοκετό στο σπίτι, στον φυσιολογικό τοκετό και στην Vbac. Είμαι γραμματέας του Δ.Σ. του σωματείου και συνυπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό Ομάδων Προετοιμασίας Εγκύων/Ζεύγους για τον τοκετό, λοχεία, θηλασμό. Επίσης, από το 2014 έως σήμερα είμαι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό ομάδων Βρεφικού Μασάζ, έχοντας λάβει πιστοποίηση εκπαιδεύτριας από τον Διεθνή Οργανισμό Βρεφικού Μασάζ (I.A.I.M.).

Είμαι μέλος του Συλλόγου Μαιών Αθηνών, της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας, του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος και του Διεθνή Οργανισμού Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.

Σύμβουλος Ομάδων Εγκύων και Λεχωίδων

Αναγνωρίζοντας τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την κύηση και λοχεία κι έχοντας πάντα μεγάλη ευαισθησία στην υποστήριξη των γυναικών στην ιδιαίτερη αυτή περίοδο, ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στην Συμβουλευτική Ομάδων και Οργανισμών (2008 – 2010) από τον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση – HOPEinGA. Στον χώρο αυτό έγινε πραγματικότητα η ιδέα μου για την δημιουργία και τον συντονισμό μιας Συμβουλευτικής – Υποστηρικτικής ομάδας  που θα εστιάζει στις σκέψεις και τα συναισθήματα των εγκύων. Σκοπός της ομάδας ήταν η ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη, η συμβουλευτική και η ενίσχυση της επικοινωνίας με το έμβρυο. Η δραστηριότητά μου με τον συντονισμό ομάδων συνεχίστηκε στον χώρο της Ευτοκίας.

Η εκπαίδευση στην Συμβουλευτική, μου έδωσε τα εφόδια για την υποστήριξη των γυναικών  με πιο ευαίσθητη ψυχολογία, όπως γυναίκες με έντονο φόβο για τον τοκετό, έντονο άγχος, γυναίκες με ιστορικό κατάθλιψης αλλά και γυναίκες που βιώνουν ελλιπή στήριξη.

Περαιτέρω εκπαίδευση

Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της εγκύου και του βρέφους, ολοκλήρωσα το 2015 το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα για την «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας κατά την εγκυμοσύνη, την νεογνική και την βρεφική περίοδο», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχούς επιθυμίας για καλύτερη παροχή υπηρεσιών έλαβα το δίπλωμά μου στην Yoga for Maternity από τον οργανισμό Birthlight.

Το 2019 έλαβα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα, έχοντας ολοκληρώσει ποιοτική έρευνα σε γυναίκες που έκαναν προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό μετά από προηγούμενη καισαρική τομή (Vbac), με θέμα την «Τραυματική Εμπειρία Τοκετού – Ρόλος της Μαίας».

Αν και η επαγγελματική μου εμπειρία αλλά και η επιπρόσθετη επιμόρφωσή μου, μου παρείχαν τα εφόδια για υποστήριξη στην γαλουχία, ωστόσο το 2023 έλαβα Πιστοποίηση από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην “Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στην Συμβουλευτική και Υποστήριξη στον Μητρικό Θηλασμό”.

Από την αρχή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας έως και σήμερα, έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για τον Φυσικό Τοκετό, τον Θηλασμό και την Περιγεννητική Περίοδο. Έχω συμμετάσχει με εργασίες σε πανελλήνια συνέδρια και συνέδρια του εξωτερικού.

Η φιλοσοφία μου

Η φιλοσοφία μου ως μαία είναι ότι κάθε γυναίκα αλλά και το ζευγάρι αξίζουν σεβασμό, ενημέρωση, υποστήριξη κι ενδυνάμωση. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να γνωρίζει τις επιλογές της και να υποστηρίζεται να γεννήσει με τον τρόπο που επιθυμεί, πάντα με ασφάλεια για την ίδια και το παιδί της.

Ο τοκετός για μένα είναι ένα ταξίδι και μια μοναδική εμπειρία ζωής! Ως μαία είμαι εκεί για να υποστηρίξω την γυναίκα/ζευγάρι, ώστε να είναι ο τοκετός τους μια πολύ όμορφη και θετική εμπειρία!

Η Μαίρη για μένα ήταν

Ό,τι και να πω για την Μαίρη είναι λίγο! Για τις γνώσεις και την κατάρτισή της, το πόσο φαίνεται οτι αγαπά αυτό που κάνει, το νοιάξιμο, την φροντίδα και την υποστήριξη που μας έδωσε πριν, κατα την διάρκεια αλλά και μετά τον τοκετό! Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα έκανες και κυρίως για την εμπειρία του τοκετού που μας πρόσφερες!

Τόνια

Dearest Mary, we cannot thank you enough for your unwavering support and incredible kindness on this journey in welcoming our son into this world! Your sweet presence and expertise provided us all the comfort and confidence we needed! We will forever be grateful to you! All the Love!

Noya and Alex

Η μαία μου για μένα ήταν καθοδήγηση και κουράγιο για όλες τις στιγμές πριν, κατα την διάρκεια και μετά τον τοκετό! Μαίρη μας σε αγαπάμε πολύ και σε ευχαριστούμε!

Σάντρα

Η μαία μου για μένα ήταν η καλύτερη επιλογή για τον τοκετό μου. Χωρίς την βοήθειά της δεν θα κατάφερνα να γεννήσω φυσιολογικά. Επεξηγηματική και υποστηρικτική σε κάθε βήμα κατά την διάρκεια του τοκετού και ύστερα με τον θηλασμό και την φροντίδα του μωρού. Οι γνώσεις της και η εμπειρία της μου ενέπνεαν ασφάλεια κι εμπιστοσύνη! Μαίρη μου σου ευχόμαστε όλα τα καλά!

Μαριάνθη

My midwife for me, was vary caring, professional and vary helpful! She answered all our questions and she was available all day everyday! She walked me through every possible scenario and she advised us on the best approach but she never imposed anything on us. With her we were in good hands, we felt secured and cared for, so we didn’t have to worry as much during the delivery. She created a very soothing and calming environment for myself and my husband. Mary is a trustworthy midwife who went above and beyond even after birth, to ensure that my baby and I were feeling good and recovering well. Thank you so much Mary for being an amazing midwife and person!

Sara

Η μαία μου για μένα ήταν ο άνθρωπος που ήξερα οτι μπορώ να εμπιστευτώ. Με την γνώση της είχε τις καλύτερες λύσεις για να έχω δύο ευχάριστες γέννες και μια πολύ καλή αρχή στον θηλασμό! Με στήριξε και μου έδωσε κουράγιο! Σε ευχαριστούμε για την αγάπη σου!

Παρασκευή

Η μαία μου για μένα ήταν ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που την γνώρισα με έκανε να αισθανθώ σιγουριά κι αυτοπεποίθηση να επιλέξω τον φυσιολογικό τοκετό. Η βοήθεια και η καθοδήγησή της, μετέτρεψαν την εμπειρία του τοκετού σε μια πανέμορφη ανάμνηση! Ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου, εξηγώντας μου όλα τα βήματα. Οι γνώσεις της και η επαγγελματική της κατάρτιση με έκαναν να νιώσω ασφάλεια! Μαίρη σε ευχαριστούμε από καρδιάς!

Μαρία

Γνώρισα τη δοτικότητά της και την ζεστή της επικοινωνία κατά την συμμετοχή
μου στις ομάδες εγκύων. Νομίζω όμως ότι δεν θα μπορούσα να αντιληφθώ πλήρως την
τόση μεγάλη αγάπη για τη δουλειά της, την επιστημονική της κατάρτιση και εμπειρία αλλά
κυρίως τον σεβασμό της στο μεγαλύτερο θαύμα που συντελείται στον κόσμο, αν δεν
μοιραζόμουν μαζί της την εμπειρία του πρώτου μου τοκετού.
Ως πρωτότοκος η διαδικασία διήρκησε αρκετά με μια σημαντική παρέμβαση να χρειάζεται
ώστε το μωράκι μου να έβγαινε τελείως ασφαλές. Παραδόξως, για μένα ο χρόνος κύλησε
σχετικά γρήγορα, όμορφα, ομαλά με τη Μαίρη να είναι αδιάκοπα και ακούραστα δίπλα
μου κάθε στιγμή, με προσήλωση, στοργή και φροντίδα! Ο τοκετός με τη Μαίρη
είναι για μένα συνώνυμα με το αίσθημα ασφάλειας, εμπιστοσύνης, ηρεμίας.
Τίποτε λιγότερο δεν θα μπορούσα να περιμένω από εκείνη κατά τη λοχεία μου, την
γνωριμία μου με το μωρό μου, τον θηλασμό και εν γένει τη μητρότητα. Δίπλα μου με
λεπτομερείς και πολύτιμες συμβουλές, δίπλα μου σε κάθε απορία, δίπλα μου σε κάθε
δυσκολία (διαχείριση υπερπαραγωγής γάλακτος, φροντίδα στήθους, τρόποι θηλασμού,
φροντίδα μωρού κ.α.). Δίπλα μου και στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου!
Μαίρη μου, σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Αθανασία

My midwife was a support during both pregnancy and post partum, to provide personalized advices and reply any of our questions. She was an ally during the birth, supporting my will to have a natural birth and making sure my project was respected!

Marie

Η μαία μου για μένα ήταν η υποστήριξη, το θάρρος και η δύναμη που χρειαζόμουν, όταν ένιωθα τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν. Κοντά της ένιωσα ασφάλεια κι εμπιστοσύνη για την επιλογή μου να γεννήσω φυσικά. Χάρη στην Μαίρη, θα επέλεγα ξανά τον φυσικό τοκετό. Η εμπειρία μου έχει χαραχτεί στην μνήμη μου ως μια ευχάριστη και δυνατή εμπειρία που αξίζει κάθε γυναίκα να ζήσει! Χίλια ευχαριστώ Μαίρη!

Κωνσταντία

Η μαία μου για μένα ήταν η ήρεμη δύναμη που χρειαζόμουν ειδικά την ημέρα του τοκετού. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά της δεν θα κατάφερνα να γεννήσω φυσιολογικά. Έμεινε δίπλα μου πολλές ώρες μέχρι να γεννήσω και με τις γνώσεις, την ηρεμία, την εμψύχωση, την υπομονή κι επιμονή της, καταφέραμε να πάνε όλα καλά! Αλλά και μετά τον τοκετό, ήταν κοντά μου και με στήριξε σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος! Θεωρώ πολύτιμη την υπηρεσία της μαίας σε κάθε γυναίκα που ετοιμάζεται να γεννήσει. Μαίρη σε ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα όσα έκανες για μας!  Νιώθω ευγνώμων που κάναμε μαζί αυτό το ταξίδι και πού σε γνώρισα!

Ευαγγελία

Η μαία μου για μένα ήταν ο άνθρωπος που ήταν κοντά μου τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου, μεχρι να έρθει το αγγελουδάκι μου στην αγκαλιά μου αλλά και μετά με όλες τις χρήσιμες συμβουλές της! Μαίρη πραγματικά σου είμαι ευγνώμων! Δεν είσαι απλά μια μαία, είσαι άρτια καταρτισμένη πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς σου και το πιο σημαντικό είναι οτι έχεις ήθος και αγάπη για αυτό που κάνεις! Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Μαρία

Η μαία μου για μένα ήταν ο λόγος που η εμπειρία του τοκετού είναι μια πανέμορφη ανάμνηση και δεν με τρομάζει να την ξαναζήσω! Η Μαίρη ήταν καθοδηγήτρια, με απόλυτο σεβασμό στις αγωνίες μου. Επαγγελματίας, που πλέον την νιώθω κομμάτι της οικογένειάς μας. Το ευχαριστώ είναι λίγο μπροστά στην ασφάλεια και την γαλήνη που προσφέρει! Όλα τα καλά Μαίρη μου!

Δέσποινα

Η μαία μου για μένα ήταν ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που την γνώρισα, με έκανε να αισθανθώ άνετα και μου έδωσε αυτοπεποίθηση για τον τοκετό. Οι συμβουλές της κατά τον τοκετό αποδείχτηκαν καίριες για να μην κρατήσει σε διάρκεια, αλλά και για να γίνει ο πόνος πιο διαχειρίσιμος. Με βοήθησε, επίσης, και σε όλα τα στάδια του θηλασμού. Οι λύσεις που μου έδωσε σχετικά με ένα θέμα πληγωμένων θηλών και αύξησης παραγωγής γάλακτος, ήταν πολύ αποτελεσματικές!

Μαρίνα

Η μαία μου για μένα ήταν ο άνθρωπος που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Με τον πιο απλό τρόπο, με βοήθησες να έχω τον ιδανικό τοκετό για μένα! Ελπίζω Μαίρη, να έχεις πάντα όλους τους δρόμους ανοιχτούς στη ζωή σου, γιατί βοηθάς πολύ τις γυναίκες σε μια δύσκολη αλλά και χαρούμενη στιγμή της ζωής τους. Να είσαι πάντα καλά κι ευλογημένη!

Μαρία

Η μαία μου για μένα ήταν ο άνθρωπος για τον οποίο νιώθω πολύ τυχερή που επέλεξα να έχω στον τοκετό μου! Σε ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την συμπαράσταση που μας έδωσες και σου ευχόμαστε ολόψυχα να είσαι πάντα καλά και να προσφέρεις το ανεκτίμητο έργο σου στην πιο σημαντική περίοδο της ζωής!

Λίνα

Η μαία μου για μένα ήταν ασφάλεια και φροντίδα σε όλη την διάρκεια του τοκετού αλλά και μετά! Σε εκτιμούμε βαθιά! Ο θεός να σε ευλογεί!

Meggan

Η μαία μου για μένα ήταν ο άνθρωπος που με υπομονή και τρυφερότητα ήταν κοντά μου όλες τις ώρες του τοκετού και βοήθησε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία μου για φυσιολογικό τοκετό. Η βοήθειά της ήταν πολύτιμη και τις επόμενες ημέρες μετά τον τοκετό, ειδικά λόγω μιας επιπλοκής που προέκυψε. Ωστόσο, ο επαγγελματισμός της και η εμπειρία της, με βοήθησαν να πάρω εξιτήριο και να αφοσιωθώ στην φροντίδα του μωρού. Τις ημέρες στο σπίτι, όσες απορίες υπήρχαν, η Μαίρη ήταν εκεί για να μας δώσει λύσεις!

Στέλλα

Η μαία μου για μένα ήταν ελπίδα, δύναμη και κουράγιο! Μου έμαθε οτι είμαι πολύ δυνατή και με βοήθησε να αποκτήσω την πολυτιμότερη εμπειρία της ζωής μου: αυτή των τοκετών μου!

Χριστίνα

Η μαία μου για μένα ήταν υποστηρικτική, θετική και αληθινή! Ήταν ο άνθρωπος που εμπιστευόμουν και μου έδινε αυτοπεποίθηση και θετικότητα σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού!

Gaelle

Η μαία μας ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα. Η βοήθεια και η καθοδήγησή της ήταν καθοριστική! Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ! Σε ευχαριστούμε απο καρδιάς!

Νάνσυ – Παύλος – Μπέμπα

Η μαία μας ήταν εκείνη που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Που μας συνόδεψε στο ταξίδι της γέννησης του γιού μας με τον πιο υπέροχο τρόπο, με επαγγελματισμό, σεβασμό, υπομονή και πάνω απ’ όλα αγάπη απέραντη γι’ αυτό που κάνει. Σε ευχαριστούμε με όλη την καρδιά μας Μαίρη μας!

Μαργαρίτα – Ariel – Ελευθέριος Μαρτίν

Η μαία μου για μένα ήταν πάντα δίπλα μου από την αρχή της εγκυμοσύνης. Πρόθυμη πάντα να απαντήσει σε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς μου. Την ώρα του τοκετού με έκανε να αισθανθώ ασφάλεια και σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά!

Ελένη

Η μαία μου για μένα ήταν μια φιγούρα φροντίδας, ασφάλειας και υποστήριξης, που μετέτρεψε την διαδικασία του τοκετού και την προσαρμογή μας στο βρέφος, σε ένα απολαυστικό οικογενειακό ταξίδι! Σε ευχαριστούμε πολύ και οι τρεις μας για την βοήθεια σου!

Λία

Η μαία μου για μένα ήταν το στήριγμά μου, ο άνθρωπος που με καθοδηγούσε και με εμψύχωνε την ώρα του τοκετού! Όχι, όμως μόνο τότε, καθώς ήταν δίπλα μου σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ήξερα ότι μπορούσα να την πάρω τηλέφωνο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας! Ήταν εκεί για να λύσει κάθε απορία μου και να με καθησυχάσει στις διάφορες αγωνίες που μπορεί να βίωνα. Πολύ σημαντική, επίσης, βοήθεια μου πρόσφερε στο κομμάτι του θηλασμού. Με στήριξε τόσο με τις γνώσεις της όσο και ψυχολογικά, που νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο όταν ως νέα μαμά έχεις άγχος και νομίζεις ότι δεν είσαι αρκετή για το μωρό σου. Είμαι ευγνώμων που σε είχα δίπλα μου και στους 2 τοκετούς μου! Σ’ ευχαριστώ!

Χριστίνα

Η μαία μου για μένα ήταν καθοδήγηση, ενθάρρυνση, ασφάλεια, ζεστασιά!

Αμάντα

Η μαία μου για μένα ήταν ασφάλεια, γνώση, εμπιστοσύνη, ηρεμία!

Ρούλα

Η μαία μου για μένα ήταν εμψύχωση, καθοδήγηση, ασφάλεια, δύναμη! Θα μπορούσα να μιλάω ασταμάτητα γι’ αυτήν τη μοναδική στιγμή της ζωής μου! Πρωτόγνωρα συναισθήματα που ο ρόλος της μαίας είναι από τους πιο σημαντικούς σε αυτό το τόσο σημαντικό μονοπάτι κάθε μέλλουσας μητέρας!

Σοφία

Η μαία μου για μένα ήταν τα πάντα! Και παρ’ όλο που γνωριστήκαμε την ημέρα του τοκετού, δέσαμε αμέσως! Η ήρεμη φωνή της, οι οδηγίες της και η εμψύχωσή της, με βοήθησαν να είμαι ήρεμη, συγκεντρωμένη και δυνατή για να μπορέσω να γεννήσω αυτό το υπέροχο πλασματάκι. Ήταν μαζί μου από την αρχή μέχρι το τέλος και την ευχαριστώ θερμά για την υπομονή της, την καθοδήγησή της αλλά και για την ψυχραιμία της!

Βάσω

Η μαία μου για μένα ήταν πολλά πράγματα αλλά κυρίως η ασφάλειά μου!

Δήμητρα

Η μαία μου ήταν για μένα η πηγή της δύναμής μου. Ήταν η φωνή που δεν είχε το σώμα μου. Με καθησύχαζε και μου ενίσχυε την εμπιστοσύνη που χρειαζόμουν να έχω!

Μαρία

Η μαία μου για μένα ήταν από τα σημαντικότερα πρόσωπα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και την ημέρα της γέννησης του παιδιού μου. Πλησιάζοντας η πιθανή ημερομηνία τοκετού, μου παρείχε γνώση και καθοδήγηση για την ομαλή έκβαση της εγκυμοσύνης μου. Και ήρθε η μέρα των γενεθλίων του παιδιού μου, 40 εβδ και 4 ημέρες ακριβώς. Δεν θα ξεχάσω τα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματά μας, που παρά την ανθρώπινη κούραση, με καθησύχασε και με οδήγησε την σωστή στιγμή στο μαιευτήριο. Εκεί με γλυκύτητα και σιγουριά στα λόγια της, φέραμε εις πέρας μαζί το δυσκολότερο σωματικά κατόρθωμά μου. Ήταν εκεί παρούσα την στιγμή που ένιωσα το πιο δυνατό αίσθημα ανακούφισης, συγκίνησης και πρωτόγνωρης αγάπης. Και γι’ αυτό θα της είμαι πάντα ευγνώμων!

Κωνσταντίνα

Η μαία μου ήταν για μένα η αδιόρατη στήριξη που χρειαζόμουν ακόμη και όταν δεν ήξερα ότι την χρειαζόμουν. Ήταν ο άνθρωπος που φρόντισε να έχω τον τοκετό που ονειρευόμουν και μια ήρεμη λοχεία!

Αναστασία

Η μαία μου για μένα ήταν η δύναμή μου, η ηρεμία μου, αυτή που έδιωξε τους φόβους μου, αυτή που με συμβούλεψε για όλα αυτά που δεν ήξερα. Τα λόγια δεν φτάνουν για να περιγράψω πόσο πολύ με βοήθησε στις δύσκολες και πρωτόγνωρες ώρες του τοκετού!

Δήμητρα

Η μαία μου για μένα ήταν καθοδήγηση, καθώς αναπνέοντας μαζί, περνούσαμε μαζί από το ένα στάδιο του τοκετού στο άλλο. Μου προσέφερε δύναμη με την ήρεμη φωνή της, με την σιγουριά της και με την απαράμιλλη αφοσίωσή της, τόσο κατά τον τοκετό όσο και πριν από αυτόν. Ήταν η ασφάλειά μου!

Μαρία