Φυσικός Τοκετός

Φυσικός τοκετός στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει είτε στον προσωπικό και οικείο χώρο του σπιτιού, είτε σε χώρους για «Φυσικό Τοκετό» ή «Σαν το Σπίτι» σε πλαίσιο μαιευτηρίου.

Η επιλογή «Σαν το Σπίτι» σημαίνει ότι ο τοκετός ξεκινά από μόνος του κι εξελίσσεται με τις δυνάμεις της γυναίκας, χωρίς παρεμβάσεις ή χρήση φαρμακευτικής αναλγησίας. Για να υποστηρίξει ένας χώρος τον φυσικό τοκετό, οφείλει να επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων και την εναλλαγή θέσεων και στάσεων. Επίσης, να διαθέτει μπάλες pilates, ντους, πισίνα, ώστε η επίτοκος να μπορεί να ανακουφιστεί με μη φαρμακευτικές μεθόδους. Επιπλέον, στους χώρους αυτούς δεν απαιτείται η τοποθέτηση  φλεβοκαθετήρα και ορού ενώ δεν χρειάζεται η καταγραφή των παλμών του εμβρύου (καρδιοτοκογράφημα) να είναι συνεχόμενη. Η γυναίκα μπορεί να γεννήσει σε θέση που επιθυμεί αλλά και διευκολύνει το έμβρυο. Στον χώρο του «Φυσικού Τοκετού» θα μείνει δύο ώρες μετά την γέννηση του παιδιού, όπου πραγματοποιείται ο πρώτος θηλασμός, ο έλεγχος της λεχώνας και δίνονται οι πρώτες οδηγίες.

Η επιλογή ενός χώρου για «Φυσικό Τοκετό» ή «Σαν το σπίτι», αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τις γυναίκες που επιθυμούν να βιώσουν τον τοκετό με τις δικές τους δυνάμεις, αλλά δεν νιώθουν αρκετά ασφαλείς να γεννήσουν στο σπίτι τους.

Σχετικά με τον Τοκετό στο Σπίτι, υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, όπου αναφέρονται οι προϋποθέσεις, ενδείξεις, αντενδείξεις, ώστε να αποτελεί μια ασφαλή επιλογή. Για περαιτέρω ενημέρωση μπορείτε να δείτε πληροφορίες στο site www.toketostospiti.gr.

Επιπλέον υπηρεσίες